නවතම සංවර්ධනය – Palmyrah Development Board – Sri Lanka

Sinhala Fonts Facebook

PDB agreement signed with Consultancy firm for the renovation of Thickam Distillery – 2018.06.08

Thickam renovation consultancy agreement signed with Consultancy Firm General Manager Mr. L.E. Godakumbura and Palmyrah Development Board General Manager Mr. M.B.Loganathan on 08th of June 2018 at the Premises of Thickam Distillery in Alvai, Jaffna.

With the presence of Chairman Dr. R. Sivasangar, Working Director Mr. Selvin Ireneuss Mariampillai & Deputy General Manager Mr. R. Rameshwaran of Palmyrah Development Board, President of Vadamaradchi Palm Development Cooperative Societies Cluster, Divisional Secretary of Point Pedro, Director – Department of Industries, Northern Provincial Council, Representative of Cooperative Commissioner of Cooperative Department, members of Vadamaradchi Palm Development Society Cluster, Managers and Staffs of Palmyrah Development Board.

Palmyrah based Food Training & Seminar – 2018.04.27

Palmyrah based food training and titled as ‘Practical Certification’ seminar was conducted for 30 women dependents in Singainagar to form a food processing units for the nutritional food grains were added to the palm Jaggery at Singainagar Vidiwelli Mather building hall. In this event, Research Officer Mrs. Mary, Research Assistant Ms. Glanista from Palmyrah Research Institute and Production unit staff Mr.K.Sudhakaran also participated as a resource persons.

Palmyrah based food recipes and explanations demonstrated through computer multimedia presentation implemented by Extension Manager Mr. K. Gopalakrishnan.

The palm jaggery with sesame treacle, small lentil with palm jaggery, ginger palm jaggery and sesame palm jaggery were specially prepared for this process. These trained women, were form as a group to make this production.

මන්නාරම පඩප්පාඩියෙහි නව තල් යුෂ නිෂ්පාදන මධ්‍යස්ථානයක් විවෘත කරන ලදී

2018 අප්‍රේල් මස 27 වන දින ජාතික ඒකාබද්ධතා හා ප්‍රතිසන්ධාන අමාත්‍යාංශයේ ලේකම් වී. සිවඥනාසෝති මහතා විසින් මන්නාරම දිස්ත්‍රික්කයේ පිහිටි පඩප්පාඩිය ගමෙහි තල් යුෂ නිෂ්පාදන මධ්‍යස්ථානයක් විවෘත කරන ලදී.

තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ නිෂ්පාදන කළමනාකරු බී. රජීපරන් මහතා සහ මන්නාරම දිස්ත්‍රික් කළමනාකරු ජස්ටින් බෙනිල්ඩස් පීරිස් මහතා ද මණ්ඩලය සඳහා මෙම සංවර්ධන වැඩසටහනට ඉදිරිපත් විය.

තල් පර්යේෂණ ආයතනය විසින් මාර්ගෝපදේශ සම්මන්ත්‍රණයක් පැවති.

ආහාර සහ බීම වර්ගවල ගුණාත්මකභාවය වැඩිදියුණු කිරීම, අන්තර්ජාතික විශ්ලේෂණ සහතිකවල ගුණාත්මකභාවය ලබා ගැනීම සඳහා වූ මාර්ගෝපදේශ සම්මන්ත්‍රණයක් 2018-03- 26 වන දින පෙ.ව. 10.00 සිට ප.ව. 12.30 දක්වා යාපනය දිස්ත්‍රික් ලේකම් කාර්යාල ශ්‍රවණාගාරයේදී පැවති.

තල් පර්යේෂණ ආයතනයේ පර්යේෂණ නිලධාරීන් විසින් පහත සඳහන් මාතෘකාවන් පිළිබඳ
සාකච්ඡා කරනු ඇත:

  1. ආහාර සැකසීම තුළ හොඳ නිෂ්පාදන නිපැයුම්.
  2. ISO ප්‍රතීතන හා පර්යේෂණාගාරයේ රසායනාගාර පරීක්ෂණ සේවාවන් පිළිබඳ දැනුවත් කිරීම.
  3. තල් පර්යේෂණ ආයතනයේදි තාක්ෂණ හුවමාරුව ලබාගත හැකිය.

මණ්ඩලය විසින් තල් සහ පොල් සංවර්ධන සමුපකාර සමිති සඳහා තල් පිනාටු වියළුම් යන්ත්‍රයන් සැපයීම.

2013-02-25 දිනයේ තල් පර්යේෂණ ආයතන පරිසරයේදී බන්ධනාගාර ප්‍රතිසංස්කරණ, පුනරුත්ථාපන, නැවත පදිංචි කිරීම හා හින්දු ආගමික කටයුතු අමාත්‍යාංශයේ ලේකම්වරයා විසින් තල් පිනාටු වියළුම් යන්ත්‍රයන් තල් සහ පොල් සංවර්ධන සමුපකාර සමිති වෙත භාර දුන්නේය. මෙම අවස්ථාවෙදි අමාත්‍යාංශයේ නියෝජිතයන්, මණ්ඩලයේ සභාපති වෛද්‍ය ආර්. සිවසන්ගර් මහතා සහ සියලුම කළමනාකරුවන් සහ සමුපකාර සමිති සභාපති සහ සාමාන්‍යාධිකාරීවරුන්ද සහභාගී වූහ.

තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ ක්‍රියාකාරි කටයුතු පිළිබඳ ලියකියවිලි සකස් කර දියත් කරන ලදී.

තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ ක්‍රියාකාරිත්වය පිළිබිඹු කරන “2017 වසරේ සාර්ථක සමාලෝචනය" ලෙස නමින් සකස් කර දියත් කරන ලද “තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ" ක්‍රියාකාරිත්වය පිළිබඳව ජනතාව දැනුවත් කිරීම සහ තල් ආශ්‍රිත නිෂ්පාදන සඳහා මහජනතාවගේ අවධානය ග්‍රහණය කිරීම .

ජීවනෝපාය ව්‍යාපෘති යටතේ ප්‍රතිලාභීන් සඳහා යන්ත්‍රෝපකරණ සහ උපකරණ ලබා දී ඇත.

ජීවනෝපාය වැඩිදියුණු කිරීම සඳහා යන්ත්‍රෝපකරණ සහ උපකරණ, හකුරු නිෂ්පාදකයින්ට භාර දෙන ලදී.

අභ්‍යන්තර පාලනය ශක්තිමත් කිරම:

කාරක සභා පිහිටුවා ඇත

a)අධි විධාන කමිටුව: මණ්ඩලයේ අඩුපාඩු නිවැරදි කිරීමට සහ සුමට ක්‍රියාකාරිත්වය සඳහා නව යෝජනා ඉදිරිපත් කිරීමට ප්‍රධාන විධායක නිලධාරියා සහ සියලුම විධායක කළමනාකරුවන් සහභාගී වේ.

b)මිල නියම කිරීමේ කමිටුව: මණ්ඩලය සඳහා නිෂ්පාදකයන්ට වාසිදායක සහ තල් නිෂ්පාදන සඳහා යුක්ති සහගත සම්මත මිලක් නියම කිරීම.

c) මධ්‍යම මිලදී ගැනීමේ කමිටුව: සම්මත මිල අනුව භාණ්ඩ හා සේවා මිලදී ගැනීම නියාමනය කිරීම.

d)පර්යේෂණ කළමනාකරණ කමිටුව: තල් පර්යේෂණ ආයතනයේ පර්යේෂණ කටයුතු විධිමත් කිරීම සඳහා සහ සොයා ගැනීම්.

ජාත්‍යන්තර සම්මන්ත්‍රණය හා ප්‍රදර්ශනය - 2017 දී "තල් සම්පතේ මහිමය ලොවටම විදහා දක්වමු" යන තේමාව යටතේ

අ) ජාත්‍යන්තර සම්මන්ත්‍රණය – 2017

2017 අගෝස්තු මස 25 වන දින කොළඹ ගාලු මුවදොර හෝටලයේ ගෑන්ඩ් බෝල් රූම් හි සන්ධිස්ථාන සැණකෙළිය අතිශයින් උත්කර්ෂවත් අන්දමින් පැවැත්විණි.

ජාත්‍යන්තර සමුළුව සඳහා තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ සභාපති වෛද්‍ය ආර්. සිවසන්කර් මහතාවින්, ප්‍රධානත්වය දැරුවේ ගරු අමාත්‍ය ඩී. එම්. ස්වාමින්දන්, බන්ධනාගාර ප්‍රතිසංස්කරණ, පුනරුත්ථාපන, නැවත පදිංචි කිරීම් සහ හින්දු ආගමික කටයුතු අමාත්‍යාංශය.

මෙම සම්මන්ත්රණයේ පළමු සැසිවාරය යාපනය විශ්ව විද්යාලයේ හිටපු උපකුලපති ආචාර්ය (මහාචාර්ය) වසන්ත අශ්රාසාරිතන් මහතාගේ ප්රධානත්වයෙන් පැවැත්විණි.

ඉදිරිපත් කරන්නන්:

  1. එච්.ආර්. නාගරාජා මහතා, කර්මාන්තශාලාධිපති, Pro B නිෂ්පාදන, බැන්ගලෝර් – “තල් කර්මාන්තයේ කාර්මික යෙදීම”.
  2. ආචාර්ය පී.සී. වෙන්ගයියා. Tech (Ag.Engg), C.Eng විද්‍යාඥ (ආහාර විද්‍යා හා තාක්ෂණ), ඉන්දියාව – “ඉන්දියාවේ තල් වගාව, භාවිතය හා අගය එකතු කිරීම – වර්තමාන තත්වය සහ විෂය පථය”.
  3. ගරු Dwatmaji Hanomanresi, ඉන්දුනීසියානු තානාපති කාර්යාලයේ උපදේශකයා – “ඉන්දුනීසියාවේ තල් ගස් වගා කිරීම”.
  4. එස්.එම්.කේ. ධර්මසිරි අලහකෝන් මහතා, SMAK සමාගමේ නිෂ්පාදකයා – “නවීන ඇසුරුමේ සාම්ප්‍රදායික තල් නිෂ්පාදන" පිළිබඳ ඉදිරිපත් කළේය.

දෙවන සැසිවාරය යාපනය විශ්ව විද්යාලයේ හිටපු උපකුලපති ආචාර්ය එස්. මොහානාදස් විසින් මෙහෙයවන ලදී.

ඉදිරිපත් කරන්නන්:

  1. ආචාර්ය (මහාචාර්ය) වී. පොන්නුසාමි, ICAR ගෞරවණීය විද්‍යාඥ, තමිල් නාඩු කෘෂිකර්ම විශ්ව විද්‍යාලය, ඉන්දියාව – “ගෘහස්ථ තත්වය දර්ශනය සිට කාර්මික තත්වය දක්වා ආහාරයට ගත හැකි සහ ආහාරයට ගත නොහැකි ආහාර නිෂ්පාදන" අගය එකතු කිරීම සඳහා තල් ආශ්‍රිත තත්වය”.
  2. ආචාර්ය අනුලක්ෂි බාලසුබ්‍රමනියම්, පර්යේෂණ නිලධාරි, තල් පර්යේෂණ ආයතනය, තල් සංවර්ධන මණ්ඩලය – “ශ්‍රී ලංකාවේ තල් ආශ්‍රිත සංවර්ධනය උදෙසා තල් පර්යේෂණ ආයතනය දායකත්වය ලබා දීම”.
  3. සුරේෂ්කන්නා ක්‍රිෂ්ණන් මහතා, මැලේසියාවේ අපනයනය සම්බන්ධීකාරක – “මැලේසියාවේ තල් කර්මාන්තය ඉල්ලුම් කිරීම”.

අවසාන වශයෙන්, ආරාධිත ප්‍රවීණයන් හා උනන්දුවක් දක්වන ප්‍රෙක්ෂකයින් සමඟ වටමේස සාකච්ඡාව සඳහා තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ සභාපති වෛද්‍ය ආර්. සිවසන්කර් මහතා විසින් සංවිධානය කරන ලදී.

තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ සභාපති වෛද්‍ය ආර්. සිවසන්කර් මහතා විසින් ජාත්‍යන්තර තල් ආශ්‍රිත සංගමය පිහිටුවන ලදි.

පහත දැක්වෙන සාමාජිකයින් කමිටුවට නම් කරන ලදී:

i)මෙම සංගමයේ ශ්‍රී ලංකාවේ පළමු සභාපතිවරයා ලෙස – එම්.බී. ලොගනාදන්, තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ නියෝජ්‍ය සාමාන්‍යාධිකාරි .

ii)සහකාර සභාපති ලෙස ඉන්දුනීසියාවේ සිට – ගරු Dwatmaji Hanomanresi, ඉන්දුනීසියානු තානාපති කාර්යාලයේ උපදේශකයා.

iii)ලේකම් ලෙස ඉන්දියාවේ සිට – ආචාර්ය පී.සී. වෙන්ගයියා, එම් ටෙක් (Ag.Engg), සී. එන්ග් M. Tech (Ag.Engg), C.Eng විද්‍යාඥ (ආහාර විද්‍යා හා තාක්ෂණ), ඉන්දියාව.

iv)සහකාර ලේකම් ලෙස මැලේසියාවේ සිට – ඩේටෝ ආරිෆින් ඇන්ටනි, මැලේසියාවේ අපනයන අධ්‍යක්ෂ.

v)ලංකාවේ ජාත්‍යන්තර සම්බන්ධීකාරක ලෙස – තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ අභ්‍යන්තර විගණක ආර්. රාමෂ්වරන් මහතා.

ඇ) ජාත්‍යන්තර ප්‍රදර්ශනය – 2017

2017 අගෝස්තු මස 25, 26 සහ 27 යන දිනවල කොළඹ ගාලු මුවදොර පිටියේදී ජාත්‍යන්තර ප්‍රදර්ශනය අති උත්කර්ෂවත් ලෙස පවත්වන ලදී.

“තල් සම්පතේ මහිමය ලොවටම විදහා දක්වමු" යන අරමුණින් සංවිධානය කරන ලද ජාත්‍යන්තර සම්මන්ත්‍රණය සහ ප්‍රදර්ශනය 2017 පහත සඳහන් උච්චතම සමීක්ෂණ ප්‍රතිඵල පහත දැක්වේ

  1. ජාත්‍යන්තර තල් ආශ්‍රිත සංගමය පිහිටුවීම තුළින් අන්තර්ජාතික සහයෝගිතාව විවිධ රටවලින් සාමාජිකයින්ට හිමිවිය.
  2. තල් පළතුරු යුෂ ටෙට්ට්‍රා ඇසුරුම්කරණ ක්‍රමය අලුතින් හඳුන්වා දී ඇති අතර එය තල් සංවර්ධන මණ්ඩලයේ ඉතිහාසයේ සන්ධිස්ථානයක් විය.
  3. විදේශිය විශේෂඥයින් ඉදිරිපත් කිරීම තුළින් තල් ආශ්‍රිතව තාක්ෂණෙය් ඵලදායී ලෙස හුවමාරු විය.
  4. නව තල් ආහාර හා නව මෝස්තර අත්කම් නිෂ්පාදන නවීකරණය කරන ලදි. (උදාහරණ: තල් කුකීස්, තල් ගුල්කෝරසා, තල් මාෂ් මැලෝ, තල් මද කේක්, තල් යෝගට් සහ තල් අයිස් ක්‍රිම්.
  5. පෝෂක සංරචක සහ රසය තදින් පවත්වාගෙන යාම හේතුව‍ෙන් මහජනතාවගේ හා සෞඛ්‍යට ඔවුන් දක්වන උනන්දුව මත පදනම්ව.
  6. නවෝත්පාදන අලෙවිකරණ උපාය මාර්ග ආරම්භ කර ක්‍රියාත්මක කරන ලදි.
  7. ඉහත සඳහන් සිදුවීම තල් ආශ්‍රිත අලෙවිය සඳහා නව දොරටු විවෘත කිරීමට දේශීය හා ජාත්‍යන්තර නිෂ්පාදකයින්, අපනයන හා තාක්ෂණ සහායකයින් හඳුනාගැනීම සඳහා වේදිකාවක් විය.
  8. ප්ලාස්ටික් සහ පොලිතින් භාවිතා කිරීම වෙනුවට තල් ආශ්‍රිත බාස්කට් හඳුන්වා දෙන ලදී

තල් සම්පත අපේ ජීවිත සහ දේශය පොහොසත් කරයි"